Реклама

Волейболистите ни се спънаха от Русия

България загуби с 1:3 (21:25, 15:25, 25:23, 23:25) гейма от Русия в полуфинала на Олимпиадата! По този начин българите ще се борят за бронза срещу загубилия другия полуфинал между Бразилия и Италия.

Въпреки загубата, нашите момчета могат да останат с високо вдигната глава, тъй като бяха напълно равностойни срещу един от двата най-добри отбора в света. За съжаление, може би липсата на опит в младия ни отбор ни лиши от класиране за финал, което нямаше да е незаслужено.

Голямата разлика между двата отбора се оказа сервисът. По принцип силното оръжие на българския отбор този път изневери като особено силният сервис на Цветан Соколов не носеше познатата опасност. В същото време Волков, Тетюхин и Михайлов тормозеха посрещането ни с мощните си начални удари и в най-важните моменти бяха безпогрешни, с което наклониха везните в своя полза.



В първия гейм българите имаха преднина през по-голямата част, но в края Русия взе своето. Вторият започна трагично за нашите, които губеха с 2:11 и до края не успяха да върнат пасива си. Третата част бе равностойна, но в края 2 решителни аса на Владо Николов донесоха успех за България. Четвъртият гейм се разви по същия начин, но за съжаление в полза на Русия, която триумфира с победата, благодарение на сервиса на Волков.

Найден Найденов не направи никаква изненада при титулярите си, залагайки на Георги Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров.