Реклама

Борисов обеща на столицата нова спортна зала до 2 години


"Главбулгарстрой" ще строи Национална спортна зала за 90 млн. лв. вместо за 107 млн. лв. съобщи пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов в МС. Сградата ще е със същите параметри и за същия срок. Залата ще може да побира 16 500 души, заедно с правостоящите. Оборудването пък ще бъде съгласувано със спортните федерации и ще бъде контролирано.

"На 1 август 2011 година каним г-н Бойко Борисов на откриването на спортната зала на София". Това каза президентът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов на пресконференция в Министерски съвет. По думите му, от "Главболгарстрой" са преценили, че ще спечелят от имиджа и от рекламата и че ще запазят 4 000 работни места.

"Когато говорим за антикризисни мерки, те звучат много неразбираемо за хората. Реалните антикризисни мерки са да осигурим на бизнеса работа. Антикризисни мерки са да защитим родното производство, да спрем контрабандата и строителството", каза премиерът Бойко Борисов.

Аванс за строежа на спортния център няма да има. Първото плащане ще бъде едва през април следващата година.

"Днес г-н Мутафчиев каза да не се оправдаваме с бившите. А те направиха първа копка, без да има един лев в бюджета", каза Борисов.

"Когато г-н Пашов работи с мен, постигаме цени с 15-20 млн. по-ниски", допълни Борисов и даде пример с метрото.

Премиерът заяви, че по други договори на фирмата с предишни министри проверка ще установява каква е ситуацията.

Actualno.com