Реклама

84 красавици в битка за титлата "Мис Вселена"


В неделя 84 момичета, първи по красота в своите страни, ще участват в конкурса "Мис Вселена" на Бахамските острови, съобщи Франс прес.

Титлата ще направи победителката най-красивата жена на планетата за една година. Журито ще оцени 84-те участнички, които ще се представят във вечерни тоалети, по бански костюми и в традиционно за страната си облекло. 15-те финалистки ще бъдат интервюирани от 12-членното жури, съставено от актьори, певци и продуценти.

Изборът на носеното от участничките традиционно облекло в конкурса, зад който стои американският милиардер Доналд Тръмп, обаче предизвика негодувание в редица страни. Възникна полемика между Боливия и Перу, защото Боливия смята, че перуанската участничка ще носи облекло, което е типично не за родината й, а за Боливия. В центъра на дебатите е костюм "диаблада", носен по време на танц от туземците аймара, които населяват Чили, Перу и Боливия.

Японската участничка пък предизвика смут в родината си, след като се появи облечена в черно кимоно, под което се виждат гащичките й и розовите й жартиери. Блогът на 25-годишната Емири Миасака бе задръстен с коментари на японци, шокирани от "вулгарното" й облекло.

Всъщност провеждането на конкурса за малко щеше да бъде поставено под въпрос заради урагана Бил, който в началото на седмицата доближи Бахамските острови, но в края на краищата не би трябвало да е заплаха за малкия архипелаг в северната част на Карибско море.

Сегашната "Мис Вселена" Даяна Мендоса, която е "Мис Венецуела" за 2008 г., ще постави короната на главата на победителката, избрана от журито. В интернет като фаворитки в конкурса, основан през 1952 г., се сочат 19-годишната участничка от Еквадор с кестенява коса и 24-годишната руса представителка на Исландия. БТА