Реклама

Депутатските шофьори с рекорди за извънреден труд


Началникът на гаража на Народното събрание Петър Енев е освободен от работа със заповед на председателя на парламента Цецка Цачева и е пенсиониран. Това обяви Цачева на пресконференция днес, предаде БТА.

Бяха поискани отчети за работата на гаража и определени неща ни направиха много силно впечатление, обясни съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той даде за пример шофьори, които били "рекордьори" по извънреден труд и имали над 600 часа извънреден труд годишно.

От ГЕРБ установили също, че имало нови коли с много голям навъртян километраж. Оказало се, че автомобили, закупени в края на 2006 г., са изминали над 300 хиляди километра. Това събудило подозрения и наложило кабинетът на Петър Енев да бъде запечатан от комисия от пет депутати, за да не изчезне информация или да не бъдат променени данни.

Случаят се проверява от компетентните органи, каза Велчев. Той допълни, че според отчета за работата на дирекция "Автомобилно обслужване", в бюджета й за тази година са били предвидени 400 хиляди лева. До 1 юли от тях са били похарчени над 330 хиляди лева и така до края на годината остават едва 65 хиляди лева.

Проверява се и информация за обществена поръчка за асансьорите в сградата на Народното събрание на пл."Александър Първи", при която също имало съмнения за допуснати нередности.

Actualno.com