Реклама

Porsche 911 Turbo


Преди да представят модела си 911 Turbo на автомобилното изложение във Франкфурт следващия месец, от Porsche разкриха информация за него. Той е оборудван с 3.8-литров шестцилиндров двигател с мощност 500 к.с. Тази мощност е почти двойно по-голяма от тази на предходната версия на модела. Автомобилът постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди.

Двигателят на новия 911 Turbo е снабден с турбо с променлива геометрия на корпуса на турбината. Той може да се поръчва и с уникалната трансмисия на Porsche PDK - 7-степенната авангардна разработка с два съединителя. Моделът е снабден със спортен волан с интегриран дисплей с фунциите Launch Control ( използва оптималната вариация на оборотите, за да се превключват предавките автоматично) и Sport/Sport Plus (в този режим автоматично позицията на регулируемия заден спойлер се променя, активното окачване става по-ниско и по-твърдо, двигателят реагира мигновено на всяко докосване, а воланът е видимо по-директен).

Намалени са количеството на вредните емисии и разходът на гориво – в комбиниран цикъл той е 11,9 л/100 км. Като опции на оборудването на Porsche 911 Turbo се предлагат системата 4Х4, както и със системата Porsche Torque Vectoring, която оптимизира поведението в завои чрез селективно подаване на мощност към задните колела.

Продажбите на новия модел на германския автомобилен пазар ще започнат от 21 ноември. Първоначалната му цена е 122 400 евро, а на кабрио версията – 131 800 евро. Тази цена не включва таксата, която клиентите трябва да платят клиентите при закупуването на коли в Германия.

Rs-Auto.bg