Реклама

3 рецепти за щастие

|


Изследователи от Американската асоциация на психолозите изясниха, че душевното спокойствие и равновесието на човека се постигат с течение на годините. Основавайки се на няколкото теста, учените установили кога човек е наистина щастлив.

Резултатите от тестовете показали, че възрастните хора умеят по-добре да се справят с емоциите си. Те се стараят да избегнат стресовите ситуации или ги контролират, като по този начин изпитват в по-малка степен негативни емоции и са по-щастливи.

Учените са наблюдавали начина на живот и здравословното състояние на хора от три възрастови групи в продължение на 23 години. Оказало се, че емоционалното щастие се увеличава с напредването на възрастта.

За да бъдете щастливи, специалистите препоръчват да се придържате към три правила:

1. Трябва постоянно да си напомняте, че живеете пълноценен живот и да му се наслаждавате, доживявайки така до 100 години.

2. Учете се да се справяте с ежедневната рутина и да постигате целите си, както в професионално отношение, така и лично.

3. Общувайте, учете се и възприемайте новото и непознатото. Старайте се отношенията ви с партьора и работата ви да не зациклят на едно място.

Actualno.com